halle.jpg

Halle informeert over aanleg nieuwe bruggen met Hallemaalbruggen.be

zon 6 jan 2019

In Halle begint de Vlaamse Waterweg morgen met de voorbereidende werken voor de aanleg van de voetgangersbrug over het kanaal. Daardoor zijn de Graankaai en de parking aan de Willamekaai voorlopig afgesloten voor het verkeer. Omdat binnenkort  ook gestart wordt met de bouw van de Zuidbrug en de Zennebrug, lanceert Halle de website hallemaalbruggen.be.

De nieuwe voetgangersbrug, die de Sint-Annabrug zal heten, zal aansluiten op de bestaande voetgangersbrug over de spoorweg en zal landen op de Willamekaai in de buurt van de Dijkstraat, vroeger beter bekend als het ‘waggelbruggetje’. Door deze nieuwe brug kunnen fietsers en voetgangers rechtstreeks de oversteek maken van het station naar het centrum, wat hen een mooie tijdswinst zal opleveren. Op die manier wil Halle mensen aanmoedigen het openbaar vervoer te gebruiken.

De voorbereidende oeverwerken zullen in het totaal ruim een jaar duren. Pas daarna kan de bouw van de eigenlijke brug starten. Tijdens de werken sluit de parking aan de voormalige zeepfabriek Klaar op de Willamekaai. De kaai zelf blijft open voor het autoverkeer (op een paar dagen na, van 28 januari tot 30 januari). Morgen gaat ook de Graankaai dicht voor het verkeer, dit tot 24 januari. Er zijn omleidingen voorzien.

Hallemaalbruggen.be
Naast de Sint-Annabrug start de Vlaamse Waterweg binnenkort ook met de bouw van de Zuidbrug en de stad Halle met de bouw van een nieuwe Zennebrug. Deze werken zijn één van de grootste die al uitgevoerd zijn in de stad en zullen ook een grote impact hebben op de mobiliteit. Om de burger zo goed mogelijk te informeren, lanceert de stad de website www.hallemaalbruggen.be.