Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halle tekent hoger beroep aan tegen vonnis bufferbekken Sint-Rochus

Halle tekent hoger beroep aan tegen vonnis bufferbekken Sint-Rochus

De stad Halle gaat niet akkoord met het vonnis van de rechter in de zaak rond het bufferbekken onder het Dynastieplein in Sint-Rochus. “De schadevergoeding die het studiebureau moet betalen, is veel te laag”, oordeelt schepen van Openbare Werken Johan Servé, “daarom gaan we in hoger beroep.”

In de zomer van 2016 werd de wijk Sint-Rochus getroffen door wateroverlast. Een nieuw bufferbekken onder het Dynastieplein en de gedeeltelijke vernieuwing van de riolering konden de wateroverlast niet verhinderen. “Dat was nochtans het opzet van de werkzaamheden, maar uit onderzoek van de stad blijkt dat het studiebureau een fout had gemaakt bij de opmaak van het dossier en de berekeningen van het bufferbekken”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Johan Servé.

Omdat de stad en het studiebureau geen onderlinge oplossing vonden, trok Halle naar de rechtbank. De rechter heeft nu geoordeeld dat het studiebureau een fout heeft gemaakt. “Het studiebureau moet Halle een schadevergoeding van 81.745,04 euro betalen, maar dat vinden wij onvoldoende”, vult schepen van Juridische Zaken Dieuwertje Poté toe. “De schadevergoeding is veel te laag om de nodige aanpassingen te laten uitvoeren. De kostprijs van de werken bedroegen ruim 1 miljoen euro.” Het college van burgemeester en schepen gaat daarom in hoger beroep tegen het vonnis.