Halle verplicht mondmasker op heel wat plekken

3 jaar geleden

Halle verplicht vanaf morgen het dragen van een mondmasker in de volledige Halse binnenstad, in de omgeving van het station en zwembad en heel wat andere plekken waar mensen samenkomen. Dat is het resultaat van het overleg van de Lokale veiligheidscel deze voormiddag. Verder wordt gewerkt aan een lokaal draaiboek voor horecazaken en lokale contact tracing.

Mondmaskers worden vanaf morgen verplicht op heel wat plaatsen in Halle. "Het gaat om de volledige binnenstad, inclusief de omgeving van De Bres, de stationsomgeving, de omgeving rond het zwembad, de Sint-Rochusstraat en het Dynastieplein, alle speeltuinen en sportvelden", zegt waarnemend burgemeester Dieuwertje Poté (CD&V). "Wie aan het sporten is moet geen mondmasker dragen. Verder zijn ook maskers verplicht in parken en natuurgebieden, de hondenlosloopgebieden en tijdens alle evenementen. Ook op het Claesplein en Stevens de Waelplein in Lembeek en het Gemeenteplein in Buizingen is er een mondmaskerplicht."

De mondmaskerplicht geldt ook voor fietsers, skaters, joggers en steppers. "Onze medewerkers dragen voortaan een mondmasker van zodra ze hun bureau verlaten en bij elk contact met inwoners en klanten. We gaan ook een eigen draaiboek maken met onze horeca-uitbaters voor het geval dat er voor hen lokale maatregelen nodig zijn", aldus Poté.

Ook in alle gebouwen van de stad Halle is een mondmasker verplicht. De Politiezone Zennevallei drijft de controles vanaf dit weekend op en klanten en horecazaken die de regels niet volgen zullen de gevolgen moeten dragen. Tot slot werk Halle ook verder aan lokale contact tracing.