Halle vreest uitstel ondertunneling A8

din 29 jul 2014

Het stadsbestuur van Halle is ontgoocheld omdat de voorziene ondertunneling van de A8 in Halle niet in het Vlaams regeerakkoord staat. Burgemeester Pieters vraagt daarom een onderhoud met Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts om het dossier opnieuw vlot te trekken.

De A8 of E429 tussen Halle en Doornik heeft drie kruispunten in Halle en is daardoor geen volwaardige snelweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de drie kruispunten wegwerken door een tunnel van twee kilometer aan te leggen. Burgemeester Pieters vreest dat dat plan nu op de lange baan wordt geschoven omdat de ondertunneling niet in het Vlaams regeerakkoord is opgenomen. 

 

Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts laat weten dat in het regeerakkoord enkel de twee grootste projecten staan, met name de Oosterweel in Antwerpen en de Noorderring rond Brussel. Dat de A8 in Halle niet in het akkoord is vermeld, wil volgens Weyts niet zeggen dat het niet zal worden uitgevoerd. Burgemeester Pieters vraagt daarom in september overleg met de minister.