industrie_lembeeknoord.jpeg

Halle ziet komst postpakjesbedrijf in industriezone Lembeek-Noord niet zitten

woe 7 sep 2022

De stad Halle ziet de komst van een postpakjesbedrijf in industriezone Lembeek-Noord niet zitten. De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant zette het licht op groen, maar het stadsbestuur tekent beroep aan tegen die beslissing. De stad Halle vreest het extra verkeer op de nu al drukke Bergensesteenweg.

Vorig jaar diende projectontwikkelaars Resolve en Monta een aanvraag in voor de uitbreiding van de industriezone Lembeek-Noord. Langs de Noorderstraat willen ze verschillende gebouwen optrekken. “Het gaat onder meer om een sorteerhal en open parkeergebouw. De aanvraag werd ingediend voor een postpakjesbedrijf. Dat is een mooie kans voor extra werkgelegenheid, maar het project zal een te grote toename van het verkeer met zich meebrengen”, klinkt het bij het Halse stadsbestuur.

De stad Halle vreest dat dagelijks tot 300 vrachtwagens extra langs de nu al drukke Bergensesteenweg zullen rijden. Het weigerde daarom de aanvraag, maar de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant besliste daar afgelopen zomer anders over. “Bedrijvigheid en werkgelegenheid zijn meer dan welkom in Halle, maar op deze locatie gaan ze in tegen het algemeen belang. We denken dat de impact op de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad te groot is”, aldus de stad Halle, dat intussen officieel beroep heeft aangetekend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.