rechtbank3.jpg

Hallenaars die Marrokaanse buurman neerstaken, gaan vrijuit

din 23 feb 2016

Twee mannen uit Halle die hun Marokkanse buurman hadden neergestoken met een mes, krijgen geen celstraf. Ze werden door de correctionele rechtbank van Brussel wel veroordeeld. Maar onder meer omdat het dossier zes jaar aansleepte, bleef het bij een eenvoudige schuldigverklaring.

De feiten dateren van april 2010. Een man van Marokkaanse origine had de kinderen van de buren aangemaand om minder lawaai te maken tijdens het spelen. Dit tot groot ongenoegen van de twee vaders van de kinderen. Die slingerden een hoop racistische verwijten naar hun buurman. Het kwam ook tot een handgemeen waarbij één van de vaders uithaalde met een mes. De buurman raakte daarbij lichtgewond.

De twee vaders mochten zich verantwoorden voor de Brusselse correctionele rechtbank. Daar erkenden ze dat hun reactie buitensporig was. Maar volgens hun advocaat had ook de buurman de kinderen bedreigd met een mes. Omdat het bijna zes jaar duurde voor de zaak behandeld werd door de rechtbank, gaf de rechter hen geen straf. Maar ze werden wel schuldig bevonden.