vlcsnap-2016-03-03-16h05m36s181.png

Hals carnavalsgezin De Muyllekes levert elfde carnavalshit af

don 3 maa 2016

De Muyllekes zijn niet alleen een gezin maar ook een carnavalsgroep. Al 11 jaar na elkaar schrijft het gezin een eigen carnavalhit. En 11 is natuurlijk het heilig carnavalgetal. Hun nieuwe song is dan ook een feestelijke compositie geworden. 

Carnaval zit in de genen van Kjell, Lise en Beau. Hun ouders, twee echte carnavalisten, gaven de liefde voor carnaval en muziek door aan hun kinderen. En dus begonnen ze 11 jaar geleden met het schrijven van een eerste eigen carnavalshit. “Het is allemaal begonnen met kindercarnaval. Alle 3 hebben we deelgenomen aan de mini-prins en mini-prinsesverkiezing in Halle. Om ons optreden te versterken maakten we eigen lied. En dat zijn we jaarlijks blijven doen. Intussen zijn we toe aan onze elfde song”, zegt de 20-jarige Kjell Muylle. De liedjes zijn covers, maar de tekst schrijven de Muyllekes ieder jaar zelf. Hun laatste song is een echte carnavalshit geworden want 'Woe es den tijd', zo heet het nummer, belandde op de tweede plaats van de Carnaval Top 100 van Radio Victoria.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"43038","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Voor het zotskappenfeest heeft de familie/carnavalsgroep ook een praalwagen gemaakt. Daarop staat een gigantische verjaardagstaart met champagne. “ik vind dat Kjell dat zeer goed gedaan heeft”, vertelt zijn zus Lise. “Vooral omdat ik weet dat het geen sinecure is om een char uit piepschuim te maken. Je begint immers met een heel groot blok. En dan moet je beginnen snijden en schilderen. En dat vraagt zeer veel werk”, aldus Lise.

Hoe de praalwagen eruit ziet en hoe hun nieuwste carnavalshit klinkt, zie je en hoor je vanavond in KrisKras.