carnaval_nuno_2.jpg

Halse basisscholen gaan feestend het weekend in

vrij 9 maa 2018

Vandaag gingen vele scholen feestend het weekend in. Scholen zoals Heilig Hart & College Essenbeek, Beukenbos in Buizingen,... vierden vandaag carnaval op school. Alle leerlingen kwamen hiervoor uiteraard verkleed naar school.

De leerlingen speelden verscheidene spelletjes zoals oefeningen in teambuilding. Onderling speelden de kinderen ook cowboy en indiaan, superhelden en veel meer.

In de middag moesten de kinderen geen eten van thuis meebrengen. In plaats daarvan kregen ze een heerlijk pakje frieten. Hiervan konden ze smullen tijdens de middagpauze. Uiteraard werd de speelplaats ondergedompeld met kostuums, maar ook carnavalsmuziek was aanwezig. De kinderen gingen helemaal uit hun dak.

 

Mini-hofnar
De leerlingen van het Heilig Hart en College Essenbeek kregen hoog bezoek. Een van de leerlingen van hun school is minihofnar. Ignace heeft samen met de mini-hofnarcis, de mini-prins en mini-prinses hun aanwezigheid getoond. Samen feestten ze met alle leerlingen van de school.

Knutselen konden de kinderen ook doen. Ze maakten bijvoorbeeld mooie maskertjes die ze konden dragen tijdens de mini-stoet. Dat is een stoet die de school organiseert. Hierbij gaan alle leerlingen op volgorde van de klassen een rondje rond de school stappen. De ouders vonden dit een super mooie afsluiter van de dag. Op het einde van de stoet werd er afgeteld van drie naar één. Na het aftellen werden er zakken vol confetti de lucht in gegooid door de leerlingen.