vlcsnap-2015-06-19-13h31m07s223.png

Halse bodybuilder wil vooral mensen helpen

vrij 19 jun 2015

In Cocktail maken we vanavond kennis met Christophe Everaerts uit Sint-Pieters-Leeuw. Hij is 35 jaar jong, bodybuilder maar vooral brandweerman. 

Die job is zijn roeping want Christophe wil graag mensen helpen. “Als ik iemand zie met een probleem, ook buiten mijn dienst, ga ik altijd helpen. Dat is belangrijk en het gebeurt niet genoeg door anderen”, aldus Christophe.

Maar Christophe is niet alleen brandweerman. Hij is ook bodybuilder en niet zomaar eentje. Eind mei won hij een grote internationale wedstrijd in de categorie boven de 90 kilogram. Voor die wedstrijd trainde Christophe 8 maanden lang  als een beest. Met resultaat: de jury was bijzonder onder de indruk van de droogte van z'n lichaam. “Met droge huid bedoelen ze dat uw huid zo dun is dat ja alle spierweefsels en ook de aders ziet”, verduidelijkt de Halse spiermassa .

Een kleerkast zoals Christophe maakt indruk als hij ergens binnenkomt, maar een lichaam zoals het zijne heeft ook nadelen. Zo vindt de brandweerman amper passende kledij. Het brandweerkorps van Halle is in ieder geval trots op Christophe. De bodybuilder geeft het korps een bijzondere uitstraling. “Brandweermannen worden soms geassocieerd met een bierbuik. Bij ons in onze ploeg is dat gelukkig niet het geval”, glimlacht Christophe. Het volledige verhaal krijg je vanavond in Cocktail, straks na het nieuws op RINGtv.