shana.jpg

Halse handelaars starten veiling voor hond die stierf door verwaarlozing

vrij 13 maa 2015

Enkele Halse handelaars starten een online veiling en een affichecampagne om een rechtszaak te kunnen starten tegen het baasje die zijn hond verwaarloosde. Het zeven jaar oude dier is intussen overleden. De American Stafford werd uitgehongerd en mishandeld opgehaald door het dierenasiel FSPCA Shelter in Heikruis. 

Het aangrijpende verhaal van Amstaff Shana circuleert al enkele dagen op de sociale media. Door een scheiding van zijn baasjes kreeg het dier onderdak bij een kennis van één van de partners. Maar de nieuwe eigenaar liet het dier verhongeren. Tegen hem wil het asiel FSPCA Shelter in Heikruis nu een rechtszaak starten.

Het verhaal liet ook enkele handelaars uit Halle niet onberoerd. “Om het dierenasiel en het ex-baasje van Shana een hart onder de riem te steken, maar vooral uit respect voor het overleden dier zelf besloten wij een affiche-campagne te op te starten bij de Halse handelszaken. Bij de handelaars in Halle gaan we ook urnen plaatsen waar dierenvrienden wat geld in kunnen deponeren”, vertellen Laëtitia De Greef en Philippe Demanet. Voorts start er binnenkort een online veilig. Onder meer enkele juwelen van Marleen Poukens en tekeningen van Alex Garcia en Freek Tange zullen  geveild  worden om de burgerlijke partijstellig te kunnen financieren. Volg de actie via de facebookpagina van het dierenasiel.