Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heilig Hart & College wil middelbare school bouwen in Sint-Pieters-Leeuw

Heilig Hart & College wil middelbare school bouwen in Sint-Pieters-Leeuw

Het Heilig Hart & College uit Halle heeft plannen om een secundaire school te bouwen in Sint-Pieters-Leeuw. De scholengroep Korha is geïnteresseerd in de site achter de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje en heeft het gemeentebestuur om een optie tot erfpacht gevraagd. “Een middenschool zou een enorme verrijking betekenen voor onze gemeente”, klinkt het enthousiast bij de Leeuwse schepen van Onderwijs.

In Sint-Pieters-Leeuw is momenteel geen enkele middelbare school gevestigd. Veel Leeuwse jongeren trekken na de lagere school richting Halle. “In onze gemeente wonen nochtans meer dan 1.600 secundaire schoolleerlingen”, stelt schepen van Gebouwen Gunther Coppens (N-VA) vast. “Wij zijn dus blij met de vraag van het Heilig Hart & College en de intentie om een nieuwe secundaire school te willen bouwen. Al zal eerst het nodige studiewerk moeten gebeuren, onder meer rond mobiliteit.”

Middenschool

Kohra, de scholengroep achter het Heilig Hart & College, heeft zijn oog laten vallen op de terreinen achter de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje in het gehucht Zuun. De lagere school krijgt een nieuwbouw, maar volgens de gemeente is er voldoende plaats op de site om beide projecten te realiseren. “De secundaire school zou een middenschool worden, waar dus enkel onderwijs voor leerlingen uit de eerste graad aangeboden wordt”, verduidelijkt schepen van Onderwijs An Speeckaert (CD&V). “Jongeren kunnen de eerste twee jaar dicht bij huis schoollopen. Nadien, wanneer ze overtuigd zijn van hun studiekeuze, kunnen ze hun vleugels uitslaan naar scholen in de buurt.”

De nieuwe middenschool zou plaats bieden aan 300 leerlingen. Het project wordt op 29 oktober voorgelegd tijdens de gemeenteraad.