wateroverlast_londerzeel2.jpg

Heldenplein Londerzeel wordt ontruimd omwille van wateroverlast

vrij 15 jan 2016

In Londerzeel gaan de inwoners een bange nacht tegemoet door het water dat blijft stijgen. Burgemeester Nadia Sminate heeft zopas ook beslist om het Heldenplein in hartje Londerzeel te ontruimen.

Civiele bescherming en brandweer proberen het water uit het centrum te houden. Maar er wordt gevreesd voor het ergste. Er was eerder op de avond ook al een dijkbreuk ter hoogte van de Brusselsesteenweg. Volgende straten zijn nog steeds afgesloten voor alle verkeer: Steenhuffelstraat, Zwaluwstraat, Plas, Watermolenstraat, Sint- Niklaasstraat, Robbroekstraat, Bontestraat, Bergstraat, Brusselsestraat, Berkenlaan en Polderstraat.  Tal van woningen zijn al onder gelopen. En de burgemeester heeft intussen ook het Heldenplein in het centrum laten ontruimen.

De hulpdiensten vrezen echter dat het ergste nog zal komen als al het water van het hoger gelegen Merchtem richting Londerzeel zal stromen. Bovendien voorspellen ze nog neerslag vannacht. Het rampenplan blijft dus van kracht. Met man en macht worden intussen zandzakjes gevuld en verdeeld.

Londerzeel heeft ook een crisisnummer geopend waar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. Dat is 0800/99 989.

Ook Meise (zie foto’s) wordt intusssen niet gespaard. Het gehucht Slozen in Wolvertem staat er volledig blank. De inwoners hebben dit naar eigen zeggen nooit eerder meegemaakt. (foto's Herman Lion)

In buurgemeente Merchtem werd het rampenplan intussen afgeblazen al is de toestand ook daar nog steeds kritiek.