Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heraanleg knooppunt richting luchthaven twee jaar uitgesteld

 

Heraanleg knooppunt richting luchthaven twee jaar uitgesteld

De start van de herinrichting van het knooppunt van Zaventem, dat de Ring rond Brussel verbindt met de luchthaven, is twee jaar uitgesteld. De werkzaamheden zouden normaal volgend jaar beginnen, maar de startdatum is opgeschoven naar 2024.

Vorige zomer keurde de Vlaamse Regering de plannen voor de herinrichting van het verkeersknooppunt van de Ring rond Brussel met de A201 goed. “Het knooppunt is te groot”, klonk het toen. “Het veelvoud aan op- en afritten wordt herleid tot één centraal kruispunt met verkeerslichten. Daardoor komt ruimte vrij voor de luchthaventram en enkele fietswegen. Een aantal bruggen in slechte staat zal tijdens de werkzaamheden hersteld worden.”

Het startschot voor de heraanleg zou volgend jaar gegeven worden. Maar die datum schuift nu twee jaar op. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters op een schriftelijke vraag van CD&V-fractievoorzitter Peter Van Rompuy. “Het was de bedoeling om tijdens de zoektocht naar een aannemer de aanvraag van de omgevingsvergunning in te dienen”, verduidelijkt Marijn Struyf, woordvoerder van De Werkvennootschap in Het Laatste Nieuws. “De kandidaat-aannemers willen liever zelf de vergunning aanvragen en dus moet eerst beslist worden wie de werken gaat uitvoeren.”

De werkzaamheden zullen 3,5 jaar duren. De Vlaamse overheid investeert 200 miljoen euro in het project. ​

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!