tervurenlaan.jpg

Herinrichting aansluiting Tervurenlaan met Vierarmenkruispunt gestart

don 1 feb 2018

Vandaag zijn de werken gestart van de herinrichting van Tervurenlaan tot de aansluiting van het Vierarmenkruispunt. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht dat op de drukke momenten de file aan het kruispunt langer wordt dan normaal. Voor het verkeer dat de Vierarmentunnel (richting Zaventem) neemt, kan dit hinder met zich meebrengen.

De afslagstrook (rechtsaf) voor het verkeer dat komt van Waterloo en naar de Tervurenlaan wil rijden wordt afgesloten. Het verkeer dat via de Tervurenlaan richting Leuven wil rijden, wordt op een nieuwe doorsteek door de middenberm gebracht. Hiertoe wordt de rechterrijstrook van het doorgaand verkeer richting Zaventem ingenomen. In plaats van de huidige toestand, waarbij er twee rijstroken zijn voor het verkeer dat rechtdoor rijdt, wordt tijdens de werken één rijstrook geëlimineerd. De uiterst rechtse rijstrook wordt een gecombineerde rijstrook rechtdoor/rechtsaf.  

Fietsverkeer komend van Overijse/Jezus Eik dat naar Brussel en Leuven rijdt door het Zoniënwoud, wordt afgeleid naar de ingenomen rechtsafstrook van de R0. Onder de bestaande lichtenregeling van het Vierarmenkruispunt kunnen de fietsers veilig de R0 oversteken richting Brussel.

De herinrichting begon vorig jaar in mei en moeen voor betere fietspaden en veiliger verkeer zorgen. Dat moeten mensen ook overtuigen om tussen Leuven en Brussel vaker de fiets te nemen. Buurtbewoners vinden het wel jammer de kastanjelaars verdwenen zijn. Die zijn enerzijds gekapt door de werken, maar moesten ook weg omdat ze ziek waren. Na de werken worden nieuwe bomen geplant, zodat de Tervurenlaan opnieuw een mooie bomenlaan wordt.