Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herinrichting dorpskern Jezus-Eik start dit najaar “We willen het snelweggevoel bannen”

Herinrichting dorpskern Jezus-Eik start dit najaar “We willen het snelweggevoel bannen”

In het centrum van Jezus-Eik, een gehucht van Overijse, start dit najaar de eerste fase van de uitvoering van het masterplan. Op de Brusselsesteenweg worden drie oversteekplaatsen aangelegd. Om het verkeer af te remmen wordt de rijbaan versmald. “We willen het snelweggevoel uit Jezus-Eik bannen”, klinkt het.

De aanleg van drie nieuwe zebrapaden op de Brusselsesteenweg ter hoogte van de Kapucijnendreef, het braakliggend terrein en de Houthakkersdreef vormen de eerste stap van de opwaardering van het centrum van Jezus-Eik. “We willen niet alleen veilige oversteekplaatsen creëren, maar ook snelheidsduivels afremmen”, vertelt burgemeester Inge Lenseclaes. “Daarom zal de rijbaan versmald worden en moeten auto’s in de toekomst uitwijken voor verschillende bomen en plantenvakken.”

Enkele jaren geleden stelde de gemeente Overijse in overleg met de inwoners, horeca, dorpsraad en jeugd van Jezus-Eik een masterplan op. De bedoeling is om een aangenaam dorpsplein te creëren, waar de horeca kan groeien. Ook het Zoniënwoud krijgt een belangrijke rol in het masterplan. In de toekomst zal de oprit naar de E411 verplaatst worden, zodat de Brusselsesteenweg niet langer de oprit naar de autosnelweg vormt.