edingen_winkelen_1.png

Hernenaren mogen over taalgrens in Edingen gaan winkelen

din 7 apr 2020

Inwoners van Herne mogen in de Henegouwse buurgemeente Edingen hun boodschappen gaan doen. De voorbije dagen was er heel wat ongerustheid dat de politie van Edingen die verplaatsing zou beboeten, terwijl de winkels voor heel wat Hernenaren het kortste bij zijn. De politiezone Pajottenland en de politie van Edingen hebben daarover een consensus bereikt.

Vorige week waarschuwde de politiezone Pajottenland tal van Hernenaren om niet te gaan winkelen in Edingen. De politie van de Henegouwse buurgemeente zou dat beschouwen als een niet-essentiële verplaatsing. Dat terwijl voor heel wat Hernenaren de winkels in Edingen een kortere verplaatsing is dan andere winkels in de het centrum van de Pajotse gemeenten.

Burgemeester van Herne Kris Poelaert (CD&V) contacteerde daarop de politiezone Pajottenland, die rond de tafel ging zitten met de politie van Edingen. Wie in Herne woont, mag voortaan dus gaan winkelen in Edingen. Poelaert roept wel op om het ‘gezond verstand’ te gebruiken en zo dicht mogelijk bij huis boodschappen te doen.

Volgens de burgemeester van Herne werden nog geen inwoners beboet door de politie van Edingen, maar kregen verschillende wel een waarschuwing.

Foto: Google Maps