Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herwaardering oudste sociale woonwijk van Vilvoorde gestart

 

Herwaardering oudste sociale woonwijk van Vilvoorde gestart

Vilvoorde wil de wijk aan het Maurits Duchéhof opwaarderen. Tijdens de eerste fase worden een twintigtal leegstaande woningen afgebroken. De stad is op zoek naar een tijdelijk invulling voor de vrijgekomen gronden in afwachting van de bouw van nieuwe woningen.

Een aannemer is vorige week begonnen met de sloop van 24 leegstaande en verouderde sociale woningen in het Maurtis Duchéhof. Momenteel is er geen nieuwbouwproject voorzien op de vrijgekomen percelen, maar op langere termijn zouden er nieuwe sociale woningen gebouwd worden in de oudste sociale woonwijk van de Zennestad. “In tussentijd willen we de gronden nuttig gebruiken. We denken aan een tijdelijke invulling met bijvoorbeeld sport- en spelelementen”, zegt schepen van woonbeleid Tine Paredis. “Op die manier hopen we een aangenamere buurt te creëren en de leefbaarheid in de wijk te verhogen.”

Foto: Stad Vilvoorde

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.