kermis_halle.jpg

Hinder in de Halse binnenstad door opbouw carnavalsfoor

woe 24 feb 2016

In Halle wordt er vandaag en morgen grote verkeershinder verwacht door de opbouw van de carnavalsfoor.

De kermis in Halle is één van de grootste carnavalsforen van het land. De attracties staan verspreid over het Possozplein, de Leide, de parking aan sporthal De Bres en de stationsomgeving. De opbouw neemt dan ook aardig wat tijd in beslag en zal vandaag en morgen ook aardig wat verkeershinder veroorzaken. Dat meldt de politie van de zone Zennevallei.

Dinsdag werd de foor opgebouwd op het Stationsplein. Woensdag wordt de kermis opgesteld op de parking van sporthal De Bres en op de Leide. Daardoor wordt de Welkomstlaan (landingsbaan) afgesloten vanaf 10u. Ook in de Melkerijstraat, de Vandepeereboomstraat, de Nederhem, de Willamekaai en de Slingerweg wordt er verkeershinder verwacht omdat de foorkramers via deze straten naar hun standplaats worden gebracht. Op verschillende plaatsen geldt er ook een parkeerverbod.

Donderdag start vanaf 14u (na het beëindigen van de donderdagmarkt) de opbouw van de foor op het Possozplein. Dit zal gebeuren via hetzelfde traject als woensdag met ook nu weer de nodige hinder.

Aangezien ook de Vuurkruisenstraat afgesloten is door de werken in de Basiliekstraat, zal vanaf vandaag de Dijkstraat worden opengesteld. Zo kan het verkeer vanaf de Parklaan, het Vondel (waar verkeer in beide richtingen wordt toegelaten) en de Leide het centrum verlaten via de Dijkstraat en de Willamekaai. Deze situatie blijft behouden tijdens de volledige periode van de carnavalfoor. (foto: 5th Art Photopgraphy)