Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hoeilaart organiseert voor het eerst taalkampen tijdens zomervakantie

Hoeilaart organiseert voor het eerst taalkampen tijdens zomervakantie

De gemeente Hoeilaart gaat voor het eerst taalkampen organiseren tijdens de zomervakantie. Op die manier kunnen kinderen spelenderwijs Nederlands oefenen. De moedertaal van ongeveer de helft van de leerlingen in de Hoeilaartse basisscholen is een andere taal dan het Nederlands.

“Verschillende leerkrachten vrezen dat door corona sommige kinderen extra leerachterstand gaan oplopen”, legt schepen van Onderwijs Joy Sergeys uit. “Daarom gaan we tijdens de vakantie extra aandacht besteden aan taalondersteuning.”

De gemeente richt zich in eerste instantie op kinderen die tot kwetsbare gezinnen behoren. “We werken samen met de schooldirecties van de Sint-Clemensschool en het Groene Dal voor de organisatie van de kampen”, verduidelijkt Sergeys. “Zij weten welke leerlingen we best aanspreken. De resterende plaatsen worden opengesteld voor iedereen.”

Tijdens de zomerkampen worden de kinderen opgesplitst in twee leeftijdscategorieën. De leerlingen uit de tweede en derde kleuterklas zitten samen. De kinderen uit het eerste en tweede leerjaar vormen een andere groep. De taalkampen vinden plaats tijdens de laatste week van augustus, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar.

Archieffoto