wijkbus_hoeilaart.png

Hoeilaart verbindt moeilijk bereikbare wijken met gratis wijkbus

vrij 25 okt 2019

Inwoners van Hoeilaart kunnen voortaan gratis gebruik maken van de wijkbus. Die moet wijken die moeilijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer met elkaar verbinden. De bus zal drie dagen per week in vier lussen door Hoeilaart rijden. Het gaat om een proefproject

 

Niet alle Hoeilaartse wijken worden bediend door het bestaande openbaar vervoer. Het gemeentebestuur van Hoeilaart stelde openbaar vervoersmaatschappij De Lijn de voorbije jaren meermaals de vraag om de busroutes door de druivengemeente te herbekijken en meer wijken te ontsluiten, maar daar ging De Lijn niet op in.

Routes
De gemeente neemt nu het initiatief om op eigen kosten een wijkbus in te schakelen. Die rijdt voortaan op woensdag, vrijdag en zaterdag in vier lussen door Hoeilaart en verbindt zo een aantal wijken met het centrum van de gemeente: het Gemeenteplein, GC Felix Sohie, de vrijdagmarkt, de woonzorgsite, het gemeentehuis en het treinstation in Hoeilaart. Daar worden vaste haltes voorzien.

Het gaat om een proefproject waarna het gemeentebestuur zal evalueren hoe de bus het best kan worden ingezet. Meerijden met de wijkbus is gratis. Er zijn zestien plaatsen.

Meer info vind je op www.hoeilaart.be/wijkbus.