Hoeilaartse handelaars willen geen later sluitingsuur

maa 9 feb 2015

Shoppen tot 22u, voor de partij Open VLD moet dat kunnen. Momenteel moeten handelaars hun zaak uiterlijk om 20u sluiten. Maar de liberalen willen dat sluitingsuur optrekken naar tien uur 's avonds. Kamerlid voor Open VLD Tim Vandenput zal het wetsvoorstel steunen. Maar in Hoeilaart, waar hij burgemeester is, zijn de handelaars voorlopig geen vragende partij om hun zaak langer open te houden.

“De klanten zijn daar ook geen vragende partij voor. Wel willen ze zondagsopeningen”, zegt Magda Vanacker van kledingzaak 'Nele'. Ook Cindy, de uitbaatster van delicatessenwinkel 't Smulhuisje wil niet weten van een later sluitingsuur omdat er gewoon geen nood aan is.

Maar volgens Hoeilaarts burgemeester en kamerlid voor Open VLD Tim Vandenput is er wel degelijk vraag naar latere openingstijden. Met het wetsvoorstel krijgen de ondernemers die vrijheid zonder de betutteling te forceren”, aldus Vandenput.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen steunt het wetsvoorstel van Open VLD niet. De extra omzet zal niet opwegen tegen de personeelskosten, luidt het. De partij CD&V vraagt zich af of er wel een draagvlak is voor langere openingstijden. De partij is niet geneigd om het wetsvoorstel van Open VLD te steunen.