Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hopelijk houdt Thiéry zich deze keer aan de uitspraak Raad van State, aldus Prolink

Hopelijk houdt Thiéry zich deze keer aan de uitspraak Raad van State, aldus Prolink

De Nederlandstalige oppositie in de faciliteitengemeente Linkebeek hoopt dat Damien Thiéry zich deze keer wel houdt aan de uitspraak van de Raad van State. Dat zei Rik Otten van Prolink maandagavond in de marge van de gemeenteraad die overigens zonder problemen is verlopen. 

Het is al de derde keer dat Thiéry een beslissing tot een niet-benoeming als burgemeester aanvecht voor de Raad van State. (Bekijk ook de reportage: ‘Damien Thiéry opnieuw naar Raad van State tegen niet-benoeming’) "In het verleden vond hij immers telkens weer een nieuw element om opnieuw naar de Raad van State te stappen en zo de carrousel over de burgemeestersbenoeming maximaal te rekken. De vrees is dan ook groot dat na een voor hem negatieve uitspraak hij onverminderd zal doorgaan met die tactiek", aldus Otten.

Mocht de Raad van State Thiéry  opnieuw in het ongelijk stellen, hoopt Otten dat de Franstalige meerderheid eindelijk schepen Yves Ghequière zal voordragen als burgemeester. Die figuur is voor de Vlaamse oppositie aanvaardbaar. Ghequière werd eerder ook al aangeduid door Homans maar die weigerde toen een benoeming.