siktempel_vilvoorde2.jpg

Huiszoekingen in Vilvoorde en Brussel naar mensensmokkelaars

din 23 jun 2015

Het Brussels gerecht heeft vanmorgen in Brussel en Vilvoorde zes huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar mensensmokkel. Vier mensen zijn opgepakt. 

Het onderzoek werd begin dit jaar opgestart en viseert een bende Indische mensensmokkelaars die mensen van Indo-Pakistaanse origine van Brussel naar Engeland zouden hebben gesmokkeld.

De zes huiszoekingen vonden vanmorgen plaats in Brussel, Vilvoorde en de regio rond Bergen. Het Brussels parket wil niet verder ingaan op de exacte locaties.

Volgens burgemeester Bonte van Vilvoorde houdt het onderzoek verband met het netwerk dat in het verleden de sikh-tempel in de Lange Molensstraat gebruikte voor mensensmokkel. Illegalen kregen er in het verleden gratis eten en onderdak. Nadat zo’n tien illegalen in de buurt werden opgepakt liet Bonte de tempel een maand lang sluiten. Intussen werd de tempel opnieuw geopend maar met de sikhgemeenschap werd afgesproken dat de tempel ’s nachts gesloten blijft.

De Vilvoordse burgemeester benadrukt wel dat de huiszoekingen niet plaatsvonden in de sikhtempel maar op een aantal adressen van mensen die een link zouden hebben met de sikhtempel. Twee van de vier verdachten blijven aangehouden, de andere zijn vrijgelaten.