starttoplaymusic.png

Iedereen muzikant: Vlamingen moeten weer leren musiceren

don 21 jun 2018

Vandaag is het de Internationale dag van de muziek. De vzw Iedereen Muzikant, met onder meer chefkok Bartel Dewulf – bekend van RINGtv Regiokok en als keukenpiet van de Rode Duivels, stelt vandaag het project Start To Play Music voor. Doel: iedereen, hoe ongeoefend of ongeschoold ook, weer muziek leren spelen.

Bartel Dewulf, chefkok van de Rode Duivels en opgegroeid in Vilvoorde, richtte de vzw Start To Play Music op met Stefan Wauters en Erik Goossens, de vroegere frontman van de band Leopold 3.

‘Start To Play Music’ start met een platform waarop jong en oud, zonder enige muzikale bagage, een muziekinstrument kan leren spelen. Gerenommeerd componist Dirk Brossé schreef een song die zo opgebouwd is dat je zonder muzikale ervaring het nummer kan meespelen na één uurtje. Sioen schreef er een tekst op. Op de website van ‘Start To Play Music’ vind je tutorials om deze song te leren spelen. Hoe verder je geraakt, hoe meer punten je verdient en hoe groter de beloning.

Achterliggende bedoeling is Vlaanderen, jong en oud, weer aan het musiceren krijgen. Naast het interactieve platform omvat het project ook muziekkampen, zelfs deze zomer al, en een reeks doelgerichte workshops en teambuildings om met muziek stress aan te pakken.

Vandaag stond reeds een bont muzikaal gezelschap aan het Atomium, de pleisterplaats waar de vzw op 21 oktober ook de grootste band ooit wil vormen. RINGtv was erbij.