plan_egmontsite.jpg

Inwoners Londerzeel beslissen over toekomst binnengebied Egmont

maa 11 mei 2015

In Londerzeel mogen de inwoners mee de toekomst en het uitzicht bepalen van de Egmontsite. Dit zal gebeuren via de adviesraden, een rondvraag in de straten en een online enquête. 

De Egmontsite bevindt zich in hartje Londerzeel tussen de Kerkstraat, de Kerkhofstraat, de Gildenstraat en de Markt. Tot het einde van de jaren ’80 was dit een site waar auto’s en vrachtwagens werden hersteld en onderhouden. Ook wel bekend als ‘de garage van de Platte’. Nadien kwamen er een aantal nieuwe activiteiten maar het centrale gedeelte is sinds 2007 eigendom van de gemeente.

De site zal nu gesaneerd worden en een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente denkt daarbij aan een openbare parking, woningen, openbaar groen met eventueel ook ruimte voor horeca en/of handel.

Ook de bevolking wordt betrokken bij de toekomstplannen van de Egmontsite. Dit zal gebeuren via de adviesraden, een rondvraag in de straten en een online enquête. Nadien zullen de resultaten besproken worden in een werkgroep die de gemeente zal adviseren bij de opmaak van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). De enquête online invullen kan via deze link. (plan gemeente Londerzeel)