kunstwerk_zaventem.png

Inwoners Zaventem fleuren buurt op met meterslang kunstwerk

vrij 8 jul 2022

De gemeente Zaventem is sinds vandaag een kunstwerk rijker - en wat voor één. Het bestaat uit zo'n 25 afzonderlijke schilderijen, is tientallen meters lang en werd ontworpen door buurtbewoners en leden van de Zaventemse kunstacademie.

Sinds vandaag fleurt een meterslang kunstwerk Zaventem op. Het werk bestaat uit 25 afzonderlijke schilderijen gemaakt door de Kunstacademie en de inwoners. Buurtwerker Mark Peters wil met het werk zo veel mogelijk mensen op een leuke manier met elkaar verbinden en hen betrekken bij de leefbaarheid van de buurt. “Vroeger was het hier vieze, grijze muur. Telkens ik hier voorbij kwam, dacht ik dat we daar iets moois van moesten maken. Toen ik contact legde met de Kunstacademie, waren ze enthousiast om mee te werken”, zegt Mark.

Samen mobiliseerden ze buurtbewoners en leden om de straat in een nieuw jasje te steken. Na creatieve brainstormsessies en opzoekingswerk ging iedereen aan de slag. “Ik vind het keitof gedaan”, zegt buurtbewoner Sharon Vandegoor. “Een beetje meer kleur in de wijk is altijd leuk. Je werkt ook samen als buurtbewoners. Ik heb mensen gezien die ik nog nooit had gezien, terwijl die wel twee straten van mij wonen.”