ish3.jpg

Ish Ait Hamou werkt met jongeren Wemmel rond integratie

din 29 sep 2015

Ish Ait Hamou, vooral bekend als jurylid van het dansprogramma So You Think You Can Dance, is naast danser én auteur ook nog een rolmodel voor onze jeugd. Ish is van Marokkaanse afkomst en groeide op in Vilvoorde. Hij deelde vanmorgen z'n ervaringen rond diversiteit en integratie met een vijftigtal eerstejaarsstudenten van Campus Wemmel. 

De Middenschool van Campus Wemmel werkt dit jaar rond het thema diversiteit. Met Ish Ait Hamou als gastspreker willen ze hier op school de verscheidenheid aan culturen bespreekbaar maken. “We hebben veel leerlingen van een andere cultuur, die thuis geen Nederlands spreken. We zagen in Ish het perfecte voorbeeld om naar hier te komen, zodat hij ook aan hen kon laten zien hoe belangrijk taal is”, vertelt leerkracht Ans Cloetens.

De leerlingen hingen in ieder geval aan de lippen van Ish tijdens zijn getuigenis “Ik woon in Vilvoorde, ben van Marokkaanse afkomst. In mijn buurt spraken we enkel Frans. Ook op school. Ik kreeg altijd strafstudie omdat we het soms vertikten om Nederlands te praten. Ik ben nu 28 en geloof me als ik zeg dat ik dat ik enorm veel spijt heb dat ik niet meer Nederlands heb gesproken op school. Want zelfs nu nog merk ik dat ik een grote achterstand heb”, aldus Ish tijdens zijn getuigenis vanmorgen.

Deze generatie zal voor een keerpunt zorgen

Taal en respect zijn voor Ish dé twee sleutelwoorden die deze jongeren een mooie toekomst kunnen bezorgen. De veelzijdige Vilvoordenaar gebruikt z'n eigen ervaringen om tot deze 13- en 14-jarigen door te dringen. “Ik beschouw mezelf niet als een rolmodel. Ik ben blij dat iets kan bijdragen en wil  gewoon m'n best doen in wat ik doe”, aldus Ish Ait Hamou.

En de jongeren gaven ook de danser en auteur een goed gevoel. Als je soms kijkt in de wereld, dan denk je dat het er echt slecht aan toegaat. Maar als je dan zo'n jongeren ziet, dan keer ook ik met een goed gevoel naar huis. Ik denk echt dat deze generatie voor een groot keerpunt zal zorgen later”, besluit Ish.