Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

JAC Halle-Vilvoorde lanceert samen met BV's campagne #ontmaskerd

JAC Halle-Vilvoorde lanceert samen met BV's campagne #ontmaskerd

De hulpverleners van JAC Halle-Vilvoorde, een plek waar jongeren tussen 12 en 25 terecht kunnen met gelijk welke vraag, lanceerde vandaag de campagne #ontmaskerd. Het JAC wil jongeren wapenen tegen mogelijke invloeden van sociale media en hen duidelijk maken dat het oké is om te zijn wie je bent.

Volgens de medewerkers van het JAC hebben heel wat jongeren die een beroep doen op hun diensten last van stress. Sommigen vertonen zelfs signalen van burn-out. Vaak blijkt dat sociale media daar een grote rol in spelen. Jongeren doen zich vaak online bewust anders voor dan ze in werkelijkheid zijn, klinkt het.

Met de campagne #ontmaskerd wil het JAC de jongeren dan ook aanmoedigen om de maskers af te gooien en ook online gewoon zichzelf te zijn. De organisatie hoopt dat jongeren realistische foto’s van zichzelf online zullen posten en werkt daarvoor ook samen met een aantal bekende Vlamingen die hetzelfde zullen doen. Het duo Dries en Dieter, bekend van The Voice van Vlaanderen, geeft alvast het goeie voorbeeld. Dat zie je in onze nieuwsuitzending op Ring TV.