jobstudent_victoria_dominican.png

Jobstudente Victoria verwent hotelgasten The Dominican

woe 29 aug 2018

Elke woensdagavond in deze vakantie volgen we in Cocktail studenten met een originele vakantiejob. Voor Victoria is het een lange vakantiejob. Zij loopt 6 maanden lang in hotel The Domenican in Brussel stage als onderdeel van haar opleiding hotelmanagement.

Victoria doet een rotatiestage zodat ze in contact komt met de verschillende departementen van een hotel. Eerst stond ze aan de receptie, nu werkt ze als ober en nadien volgen er nog vier maanden op de salesafdeling.

“Het was absoluut mijn plan niet om hotelmanagement te studeren. Ik heb al een diploma in communicatie. Via seminaries heb ik mij gerealiseerd: ik reis heel graag, ik ben er graag voor mensen. Dus ik ben tot de conclusie gekomen dat hotellerie eigenlijk het beste bij mij past,” zegt Victoria.

Het moeilijkste vind Victoria het gedrag van bepaalde klanten. “De klant is eigenlijk altijd koning, maar soms zijn klanten eigenlijk totaal respectloos. Je moet je dan gewoon inhouden en ja knikken. Dat hoort er bij zeker?”

Toch droomt Victoria van een toekomst in de sector. “Mijn droom is om een eigen hotel te kunnen openen. Ik zie het wel veel kleiner, ideaal aan het strand. Eerst moet ik een budget hebben, maar dat is voorlopig mijn grote doel,” besluit Victoria.