ongeval_leeuw.jpg

Jonge fietser in levensgevaar na aanrijding in Sint-Pieters-Leeuw

din 21 sep 2021

Een jonge fietsster is deze namiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval. Op de Brusselbaan in Sint-Pieters-Leeuw kwam het tot een aanrijding met een bestelwagen. Volgens het parket schatte de fietsster de verkeerssituatie verkeerd in toen ze de baan wilde oversteken.

Het ongeval vond iets na half vier deze namiddag plaats aan het kruispunt van de Brusselbaan en de Vagevuurstraat, vlakbij de watertoren in Sint-Pieters-Leeuw. Een jonge vrouw uit afkomstig uit Oekraïne werd er op haar fiets aangereden door een Mercedes Vito. Ze kwam zwaar ten val en liep daarbij levensbedreigende verwondingen op. De vrouw werd met een zware hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket Halle-Vilvoorde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. 

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder van de bestelwagen niets kan verweten worden. Zo reed die volgens het parket niet te snel en had ook niet gedronken. "De wagen reed ook op een voorrangsweg", laat het parket weten. "De vrouw stak de baan over zonder daarbij voorrang te verlenen. Vermoedelijk heeft ze de verkeerssituatie daarbij fout ingeschat."