Jongeren met geweld afgeperst aan skatepark Overijse

don 18 jun 2020

Aan het skatepark in Overijse worden verschillende jongeren met geweld afgeperst. De voorbije week zijn er al twee zo’n feiten gemeld waarbij geld wordt afgetroggeld. Dat bevestigt de politiezone Druivenstreek, dat een onderzoek voert.

Dinsdagavond werd de politie opnieuw opgeroepen naar aanleiding van een incident. “Het gaat telkens om hetzelfde stramien. Jongeren worden onder druk gezet om hun geld af te geven of het elders te gaan halen en dan af te geven. Bij die bedreigingen wordt ook geweld gebruikt. Er zijn slagen uitgedeeld", aldus Sébastien Verbeke, korpschef van de politiezone Druivenstreek.

Drie verdachten werden al opgepakt en ondervraagd. “Het is ook niet de eerste keer dat een aantal individuen hiervoor in beeld komen, en ook niet voor het eerst op die locatie. We gaan nu verder op zoek naar bewijzen.” Verbeke roept slachtoffers en getuigen van feiten op om meteen de politie te bellen want nu komen de meldingen vaak te laat binnen. Er is ook al rond de tafel gezeten met de gemeente Overijse om de problematiek kordaat aan te pakken. Het parket voert een gerechtelijk onderzoek.