Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jongeren ontdekken wetenschap en technologie in Groeituin

Jongeren ontdekken wetenschap en technologie in Groeituin

In de Groeituin 5.0 in Oetingen (Gooik) zullen jongeren van 10 tot 18 jaar binnenkort kennis kunnen maken met wetenschap en technologie. Door COVID-19 kunnen de wekelijkse activiteiten voorlopig nog niet opstarten, maar tijdens een kennismakingswandeling ontdekken gezinnen nu al het nieuwe openluchtlabo.

De Groeituin 5.0 ligt achter het Fotonica Innovatie Centrum van de Vrije Universiteit Brussel in Gooik. “Jongeren met interesse voor wetenschap en technologie zullen hier in de toekomst elke woensdagnamiddag hun hobby kunnen uitoefenen”, vertelt Nathalie Debaes van de Vrije Universiteit Brussel. “Onder begeleiding van wetenschappers zullen ze bijvoorbeeld op zoek gaan naar manieren om water op te vangen en te hergebruiken of machines voor de pluktuin bouwen.”

De startactiviteit werd uitgesteld door de coronapandemie. Sinds dit weekend kunnen gezinnen de Groeituin ontdekken tijdens een kennismakingswandeling van vijf kilometer. “Onderweg moeten de jongeren allerlei opdrachten en experimenten uitvoeren”, licht Debaes toe. Ook de komende weken kunnen jonge wetenschappers nog een kennismakingswandeling maken.