Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kampenhout is een heel jaar lang ‘Dorp in de Kijker’

Kampenhout is een heel jaar lang ‘Dorp in de Kijker’

De Landelijke Gilden heeft Kampenhout uitgeroepen tot ‘Dorp in de Kijker’. 

Elk jaar zet de socio-culturele organisatie, die zich focust op het platteland, per provincie één dorp in de spotlights. Groot-Kampenhout mag dus nu de honneurs waarnemen voor Vlaams-Brabant. ‘Dorp in de Kijker’ richt zich in de eerste plaats op de lokale dorpsbewoners maar nodigt ook de inwoners van de aanpalende dorpen uit om kennis te komen maken met hun buren en hun leefomgeving.

Maar de vraag is natuurlijk wat Kampenhout, met zijn ruim 11.500 inwoners, nu precies zo bijzonder maakt. "Dit is nog echt het platteland. Je zit hier in de driehoek Mechelen - Leuven - Brussel en toch heb je hier nog een heel landelijk gebied met veel natuur en landbouw. We zijn ook fier op het feit dat we de bakermat van de Beethoven-stam zijn en we heel wat mooie kastelen hebben. Tot slot is er een heel actief verenigingsleven waardoor er elke week wel iets te doen is in één van de deelgelmeenten van Kampenhout", vertelt een enthousiaste Wim Peeters. Hij is voorzitter van de Landelijke Gilde Kampenhout-Relst.

Om hun dorp in de kijker te zetten organiseren de Landelijke Gilden van Groot-Kampenhout de komende weken en maanden een hele resem activiteiten waarop iedereen welkom is. Een tipje van de sluier lichten we straks op in het nieuws op RINGtv.