20171218_persbericht_project_kinderkansen_voorleesvrijwilligers.jpg

Kampenhout lanceert project rond kinderarmoede

maa 18 dec 2017

Het OCMW van Kampenhout is gestart met KinderKansen, een project rond kinderarmoede. Dat project moet via allerlei activiteiten meer kansen creëren voor kinderen die opgroeien in gezinnen die het niet breed hebben.

“We hebben een tijdje gezocht naar een aantal concepten die pasten bij de werking van ons OCMW”, legt OCMW-voorzitter Greet Willems uit. “We zijn uitgekomen op een aantal initiatieven die we in de nabije toekomst verder zullen uitwerken. Onze lokale vrijwilligerswerking is ondertussen gestart. De vrijwilligers komen bij gezinnen aan huis om de kinderen te helpen bij het lezen.”

Het OCMW overlegt momenteel ook met allerlei adviesraden en verenigingen om samen met hen manieren uit te werken om meer kinderen te laten deelnemen aan sport-, spel- en culturele activiteiten.“Ervoor zorgen dat elk kind kan meedoen aan activiteiten is niet de verantwoordelijkheid van het OCMW alleen. Heel onze Kampenhoutse gemeenschap kan mee nadenken wat er op dat vlak kan aangeboden worden. Ik denk maar aan korting op het lidgeld, ter beschikking stellen van sportkledij, uniform, materiaal … Het is echt mijn ambitie om daarvoor een groot draagvlak te creëren en te zorgen voor bewustwording”, zegt Greet Willems.