kanaaltochten_brabant.png

Kanaaltochten Brabant wil meer waterbussen om files te bestrijden

din 16 sep 2014

Deze week is de week van de Mobiliteit. Daarom stelt Kanaaltochten Brabant de waterbus in de kijker. De waterbus pendelt op dinsdag, woensdag en donderdag meerdere keren per dag tussen Vilvoorde en Brussel.  Maar in de toekomst moet die frequentie gevoelig opgevoerd worden. 

De waterbus tussen Vilvoorde en Brussel heeft voorlopig vooral een toeristisch karakter. Via 7 stopplaatsen kan je van Vilvoorde naar Brussel. Met de gewone waterbus doe je daar 1 uur en 20 minuten over, met de waterbus direct - die minder haltes telt - 55 minuten. Dat zal in de toekomst veranderen, zegt Linda Presburg van Kanaaltochten Brabant. 

Het woon-werk verkeer wordt immers een prioritaire doelstelling.  Daarom moeten er snellere en meer schepen komen zodat de frequentie kan opgevoerd worden.  Dat zal ook nodig zijn. De volgende jaren staan er immers langs het kanaal tal van bouwprojecten op stapel die veel verkeer met zich mee zullen brengen. Een waterbus die dan zeer regelmatig het kanaal op en af vaart zou dan wel eens soelaas kunnen brengen, aldus Linda Presburg van Kanaaltochten Brabant. 

De bedoeling is om tegen 2020 het project stapsgewijs te ontwikkelen. Maar zolang hoef je niet te wachten. Een uitstap naar Brussel per boot kan nu al. Je vermijdt files, parkeerproblemen en dus stress. De waterbus vaart ook uit op de autoloze zondag van volgend weekend.