diegemlo.jpg

Kantoren en industrie verdringen inwoners Diegem-Lo

woe 24 sep 2014

Het Machelse gehucht Diegem-Lo wordt meer en meer opgeslokt door kantoren en industrie. En dat tot groot ongenoegen van de resterende inwoners. Zij vragen de gemeenteraad van Machelen om Diegem-Lo als woongebied te redden.

Diegem-Lo zit gekneld tussen de luchthaven en de verkeerswisselaar van Zaventem en is al  jaren het doelwit van projectontwikkelaars. Zo waren er onder meer plannen om hier een hotel te bouwen. Gronden en huizen worden hier al jaren opgekocht door ontwikkelaars om ze vervolgens systematisch te laten verloederen.  “En dat werkt de verloedering van ons dorp in de hand.  Het is ook niet fijn voor de mensen die hier nog wonen”, zegt buurtbewoner Rik Haegebaert.

Want ondanks geluids- en milieuoverlast wonen ze hier graag. Ze vragen daarom aan de gemeenteraad om Diegem-Lo definitief als woongebied laten vastleggen.  Volgens burgemeester De Groef is een nieuw RUP opmaken echter geen goed idee.  Op dat moment moet er immers advies gevraagd worden aan de hogere overheden.  Het is niet uitgesloten dat wonen in deze regio dan niet meer mogelijk wordt.  Daarom gaat de gemeente zelf een woonproject in Diegem-Lo plannen.  “Op die manier willen we duidelijk maken dat wonen hier mogelijk blijft”, bevestigt de Machelse burgemeester. 

Dergelijke projecten moedigen de buurtbewoners aan. Ze moeten volgens hen een unieke woonplek in de Noordrand redden.