Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kapelle-op-den-Bos: postbodes bevragen armen en eenzamen

Kapelle-op-den-Bos: postbodes bevragen armen en eenzamen

Volgende week start het OCMW van Kapelle-op-den-Bos met een opmerkelijk project: postbodes van bpost gaan bejaarden en eenoudergezinnen thuis bevragen over hun leefsituatie. Zo wil het OCMW onder meer sociale isolatie opsporen en hulp bieden waar nodig…

Het OCMW-Sociaal Huis van Kapelle-op-den-Bos zet vanaf 28 mei het project bclose van bpost in om een grote groep inwoners, senioren en éénoudergezinnen, te bevragen.

OCMW-voorzitter Else De Wachter (sp.a): “Zo verzamelt het OCMW informatie over de doelgroep en maakt het tegelijk onze beschikbare dienstverlening kenbaar bij onze mensen. We krijgen zo   zicht op de situatie bij specifieke doelgroepen thuis en bijvoorbeeld signalen van eenzaamheid opvangen om daarna aan een oplossing te werken. Met het resultaat van de bevraging kunnen we aan de slag om de dienstverlening nog beter af te stemmen op de noden van deze  mensen.”

De betrokken mensen worden vooraf op de hoogte gebracht van het onderzoek. Enkel de vertrouwde postbodes worden ingezet. Deelname is vanzelfsprekend vrijblijvend.