Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kapelle-op-den-Bos wil multifunctionele zaal bouwen aan Hoogveldweg

Kapelle-op-den-Bos wil multifunctionele zaal bouwen aan Hoogveldweg

Kapelle-op-den-Bos wil een multifunctionele zaal voor fuiven, culturele en sportieve activiteiten bouwen aan de Hoogveldweg. Het gemeentebestuur heeft een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) gestart om de bouw van zo’n polyvalente ruimte op de site in de toekomst mogelijk te maken.

De realisatie van het multifunctionele complex zal niet voor meteen zijn. De gemeente moet de gronden aan de Hoogveldweg nog verwerven en herbestemmen. “Omdat we voor het project een stevige hap nemen uit het gemeentelijk budget, wordt het gespreid over verschillende legislaturen”, zegt burgemeester Renaat Huysmans.

De gemeente wil op het terrein activiteiten aanbieden voor elke Kapellenaar. “We denken in eerste instantie aan een fuif- en cultuurzaal, een skatepark, een sporthal, een horecazaak, een paring en een bospark met speelterrein en wandelwegen. Op langere termijn kunnen gemeenteschool De Kei en de gemeentelijke bibliotheek verhuizen naar de site”, aldus de burgemeester. “De realisatie van het project mag echter niet als gevolg hebben dat het groen en landelijk karakter van de site en de aanwezige agrarische activiteit volledig verdwijnen.”