kasteel_gaasbeek.jpg

Kasteel van Gaasbeek valt buiten de prijzen

woe 28 jan 2015

Het kasteel van Gaasbeek heeft geen Toerisme Vlaanderen Award in de wacht kunnen slepen. Het monument maakte kans op een prijs in de categorie ‘beste innovatief toeristisch product’.

Toerisme Vlaanderen gaat elk jaar op zoek naar inspirerende toeristische projecten, producten en personen. Uit 138 kandidaten werden 15 genomineerden geselecteerd voor één van de 6 categorieën. Zo kreeg het kasteel van Gaasbeek  een nominatie voor ‘beste innovatief toeristisch product’.

Maar de hoofdvogel in die categorie ging naar het Backstay Hostel in Gent. Dat is een nieuw verblijf in het centrum van Gent waarbij de logies werden ondergebracht in het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’.

Andere awards gingen naar onder meer het Botel in het Limburgse Ophoven, een vrachtschip dat werd omgebouwd tot hotel met vergaderruimte en een wellness-ruimte, en Tanguy Ottomer, een toeristische gids waarbij persoonlijke stadsroutes door Antwerpen worden uitgewerkt op basis van de voorkeuren, interesses en voorkennis van de klant.