emmerechtsmeise_002.png

Keert de politieke rust terug in Meise?

zon 14 okt 2018

Hopelijk keert in Meise de politieke rust terug na deze verkiezingen. Door het geruzie binnen de meerderheidspartijen is een verderzetting van de huidige coalitie zo goed als zeker uitgesloten.

 

Dat de politieke situatie in Meise ingewikkeld is, is een understatement.  In 2012 vormden CD&V en N-VA een meerderheid van 13 op 25 zetels, Open VLD, Sp.a-Meise 2020 en Groen belandden in de oppositie. 

Maar burgemeester  Jos Emmerechts, verkozen als CD&V'er, trekt nu, samen met Virginie De Klippel van Open VLD LB+, een nieuwe Lijst van de Burgemeesters. Burgemeesters in het meervoud want oud-burgemeester Roger Heyvaert van Open VLD duwt die lijst met daarop dus zowel ex-CD&V'ers als Open VLD'ers. Tijdens de stembusgang polste RINGtv alvast naar de verwachtingen van LB+-lijsttrekker Jos Emmerechts en Miel De Boeck van CD&V. Een verslag hierover straks in het verkiezingsnieuws  vanaf 15u op RINGtv.

Voorts is het uitkijken naar de resultaten van Groen en Sp.a-Meise 2020 die samen één lijst vormen. Er is ook de nieuwe lijst LEEF van schepen Paul Van Doorslaer, hij was vroeger actief bij de N-VA. Maar door onenigheid over de lijstvorming verliet Van Doorslaer de partij die nu getrokken wordt door schepen en OCMW-voorzitter Gerda Van den Brande.