kadeke.jpg

Kinderdagverblijf ’t Kadeke Strombeek-Bever plots gesloten

maa 11 mei 2015

Het zelfstandige kinderdagverblijf ’t Kadeke in Strombeek-Bever heeft vanmorgen plots de deuren gesloten. Voor de ouders van de ongeveer 25 opgevangen kindjes is dat een koude douche. Zij hebben geen opvang meer voor hun kinderen en zijn ook veel geld kwijt.

 

Al langer problemen

Volgens burgemeester Marleen Mertens waren er al langer problemen en is het kinderdagverblijf gesloten na een beslissing van het Kind en Gezin. De uitbaatster laat aan onze redactie weten dat ze haar crèche moest sluiten vanwege drie klachten van ouders en ook vanwege het nieuwe decreet.

sms met moederdag

Maar de meeste ouders bleven tot afgelopen weekend in het ongewisse. Met moederdag kregen sommige ouders een sms met de mededeling dat het kinderdagverblijf vanaf vandaag gesloten is, anderen wisten vanmorgen nog altijd nergens van.

Handen in het haar

Een vader die vanmorgen tevergeefs aan het kinderdaverblijf stond, zit met zijn handen in het haar. ‘Ik heb nu geen opvang voor mijn kindje en ik kan ook niet meer aan de knuffels en de kleren die in de crèche liggen. Bovendien is dit een financiële aderlating. Wij moeten elke maand 500 euro voorschot betalen, dat geld zullen we wellicht niet meer terugzien.’

Geen vergunning

Kind en Gezin bevestigt dat het kinderdagverblijf moest sluiten. Volgens het nieuwe decreet moet elke crèche een vergunning hebben, 't Kadeke had dat nog niet. Net voor nieuwjaar heeft de uitbaatster wel een aanvraag ingediend, maar volgens Kind en Gezin waren er te veel gebreken. Kind en Gezin wou zelf alle ouders inlichten en een oplossing zoeken, maar volgens woordvoerster Leen Du Bois weigerde de uitbaatster om de contactgegevens van de ouders vrij te geven.