brock_gentfestival_c_bjorncomhaire.jpg

Klarafestival 2021: the digital experience

vrij 29 jan 2021

Corona of niet, ook dit jaar is er een editie van het Klarafestival. Volledig digitaal weliswaar, maar met twaalf audiovisuele projecten die troostend en hoopvol de relatie tussen de mens en zijn omgeving centraal stellen.

Van 13 tot 22 maart biedt het Klarafestival op de vernieuwde website twaalf audiovisuele projecten aan die ook gesmaakt kunnen worden het radiokanaal, de app en website van Klara. Na afloop van het festival zullen de uitzendingen bovendien te herbekijken zijn via VRT NU en Proximus Pickx. Negen projecten zullen eind maart ook vertoond worden via de nieuwe pop-up cultuurzender Podium 19.

Programma
In deze bijzondere editie van het Klarafestival staat Belgisch talent centraal, maar ook enkele buitenlandse gasten zijn warm gemaakt om een audiovisueel project te brengen. Een greep uit het aanbod: Het Belgische barokorkest B’Rock opent samen met sopraan Sunhae het festival met muziek van Georg Friedrich Händel en Wim Henderickx. Het Brusselse ensemble Het Collectief brengt Mahlers Das Lied von der Erde in een arrangement van Reinbert de Leeuw. Onder de noemer Sound & Vision zal er ook nieuw werk gebracht worden van componisten als Saskia Venegas Aernouts, Frederik Croene en Eva-Maria Houben. Elk van hen werkt daarvoor samen met een beeldend kunstenaar. Het Klarafestival werkt ook samen met het Passa Porta Festival. Samen vroegen ze de bekende Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer om een nieuwe idylle te schrijven. Frederik Neyrinck zette de tekst op muziek. Deze voorstelling vormt de afsluiter van het festival.

Het volledige programma van het Klarafestival wordt binnenkort bekendgemaakt. Alle informatie over het Klarafestival 2021 vind je hier.

Foto: B'Rock - copyright Bjorn Comhaire