school.jpg

Kleuterschool zonder afdak in Sint-Pieters-Leeuw

din 10 okt 2017

De kleuterschool van Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw werd vorig jaar – net als de rest van de gemeente - getroffen door het noodweer. Daardoor hebben de kleuters nog steeds geen afdak op de speelplaats. De school slaakt een noodkreet en wil geld inzamelen via crowdfundig.

Op het eerste gezicht leek de schade na het onweer mee te vallen. Dankzij leerkrachten, ouders, buren en sympathisanten geraakten de klassen snel in orde. Wat later bleek de schade groter dan verwacht en werd een schoolgebouw en het overdekte gedeelte van de speelplaats onbegaanbaar verklaard.

De school doet er alles aan om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken en kon al rekenen op heel wat hulp. Toch moeten de kinderen nog steeds de speeltijd doorbrengen op de speelplaats waar er geen beschutting is. Het nieuwe afdak kost veel geld.

Daarnaast wil de school de leerlingen van de eerste graad een veilige speelomgeving bieden. Het gebouw waar ze les volgen heeft een mooie tuin, maar de omheining ontbreekt en de tuin ligt er bij regenweer erg modderig bij.
De school heeft 7.500 euro nodig om het afdak te herstellen. 6.000 euro om de tuin waar de eerste graad nu moet spelen te voorzien van een omheining zodat de kinderen de straat niet op kunnen lopen en 10.000 euro om een deel van de tuin te verharden.

Alle info via deze link.