makalu_nepal.jpg

Klimmers Makalu weer thuis

vrij 8 mei 2015

Rond 17u15 vanavond landen Sofie Lenaerts uit Zemst en Stef Maginelle en Stef Wolput uit Kampenhout in Zaventem. De drie regiogenoten zaten in Nepal op het moment van de dodelijke aardbeving. Ze waren goed op weg om de Makalu te beklimmen, maar de natuur besliste daar aders over. 

De klimexpeditie van de magische Makalu, één van de hoogste en moeilijkse bergtoppen in de Himalaya, moest het avontuur van hun leven worden. En dat werd het ook, maar helaas om de verkeerde reden. Tijdens de beklimming van de Nepalese reus, begon de aarde onder hun voeten te beven. De klimmers bleven ongedeerd en behalve enkele sneeuw- en ijslawines leek alles in orde. Ze dachten in eerste instantie dan ook dat ze hun expeditie wel konden verderzetten.

Maar toen de omvang van de natuurramp doordrong in het basiskamp, beslisten de klimmers om hun expeditie te staken uit respect voor de vele getroffen families. Op hun terugweg naar de hoofdstad hebben de teamleden met hun eigen ogen de grote ravage kunen zien.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30026","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Vanavond landen ze in Zaventem, maar hun gedachten zullen nog wel enige tijd in Nepal blijven. Ze zijn vastbesloten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de heropbouw van dat zwaar getroffen land. 

Foto's: blog Makalu 2015