knuffels_hoeilaart.jpg

Knuffelberen moeten auto's van voetpad weren

maa 29 apr 2019

Twee Hoeilaartse scholen hebben een ludieke manier gevonden om de onveilige verkeerssituatie in hun schoolomgeving aan te kaarten. Knuffelberen moeten er automobilisten weren van voetpaden. 

Het initiatief komt van de ouderraad van de scholen. De leerlingen zamelden massaal knuffelberen in. Honderden knuffels stonden vandaag op de stoeprand rond de basisscholen Het Groene Dal en Sint-Clemensschool in Hoeilaart.

"We willen een veiligere schoolomgeving creëren. De knuffels zetten de voetpaden af en tegelijkertijd ontraden ze de auto's om op het voetpad te rijden als de ouders kinderen afzetten of voorbij de school rijden," zegt Steven Coppens van de ouderraad van de Sint-Clemensschool.

De Sint-Clemensschool organiseerde de actie al eens in maart. Vandaag springt Het Groene Dal, die 200 meter verder ligt, mee op de kar. De knuffelberenactie mist alvast zijn effect niet op het rijgedrag van de automobilisten.

Beide ouderraden willen de actie na iedere schoolvakantie herhalen. Ondertussen werkt de gemeente aan plannen om de verkeerssituatie in de schoolomgeving veiliger te maken.