de_puzzel.png

Koningslo krijgt een nieuw sport- en cultuurcentrum

woe 13 dec 2017

In Koningslo (Vilvoorde) komt een nieuw sport- en cultuurcentrum. Dat moet de huidige, versleten sporthal en het sinds de jaren '80 in gebruik zijnde cc Koningslo vervangen.

"Met deze realisatie en de vernieuwing van de sport- en de culturele infrastructuur in Koningslo komt het stadsbestuur tegemoet aan de dringende vraag een oplossing te bieden voor de vrijetijdsnoden van de inwoners in dit stadsdeel", aldus schepenen voor Sport en Jeugd Kevin Vincke en schepen voor Burgerzaken, Cultuur en Feestelijkheden Johan Serkeyn.

In het nieuwe centrum zullen cultuur en sport worden gecentraliseerd in één goed functionerend en compact gebouw met onder meer een cafetaria, een cultureel centrum met vergader- en ontmoetingsruimtes en een grote sportzaal met voldoende bergruimte, douches en kleedkamers.

Het nieuwe centrum zal zowel door sportverenigingen als door sociaal-culturele verenigingen kunnen gebruikt worden en dat geldt ook voor de stedelijke basisschool De Puzzel. Ook de (bijna) stedelijke Portaelsschool voor Beeldende Kunsten zal er opnieuw haar ateliers kunnen organiseren. 

Verder komt er een ondergrondse parking en wordt het gebouw gemakkelijk toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De werken voor het nieuwe gebouw zullen tot eind 2019 duren.

Foto: Stedelijke Basisschool De Puzzel, die ook in het nieuwe sport- en cultuurcentrum zal terechtkunnen