Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kraainem deelt als eerste Vlaamse gemeente CO₂ -meters uit

Kraainem deelt als eerste Vlaamse gemeente CO₂ -meters uit

Kraainems burgemeester Bertrand Waucquez promoot het gebruik van CO₂ -meters in horeca-en handelszaken en in openbare gebouwen. Uitbaters kunnen met het apparaat de luchtkwaliteit meten en zo hun zaak voldoende ventileren. “Goede verluchting is van belang om de verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen”, vertelt Waucquez.

Bertrand Waucquez werkte vroeger als energieconsulent. Volgens de burgemeester van Kraainem kunnen CO₂ -meters een rol spelen bij de bestrijding van het coronavirus. “Sinds het begin van de pandemie volg ik alle wetenschappelijke berichten nauwlettend op en toets ik regelmatig af met verschillende specialisten uit de medische sector”, aldus Waucquez. “De CO₂ -meter kan helpen bij de strijd tegen het COVID-19 virus. Bij een gebrek aan verluchting kan het virus zich sneller verspreiden via aerosol-deeltjes, al is een goede verluchting maar één element.”

De burgemeester stelt het apparaat ter beschikking van alle horeca- en handelszaken, scholen, kerken, politiegebouwen en gemeentelijke gebouwen in Kraainem. “De CO₂ -meter alarmeert wanneer er onvoldoende verluchting is”, verduidelijkt de burgemeester. “In de zomer kunnen we nog genieten op de terrassen van horecazaken, maar met de herfst en winter in aantocht zal het belang van een goede ventilatie alleen maar toenemen.” Waucquez hoopt dat de federale regering het toestel ook zal promoten voor binnenruimtes.