kruikenburg_ternat.jpeg

Kruikenburg Ternat behaalt eerste thuisoverwinning in nieuwe zaal

zon 10 okt 2021

Na bijna vijftig jaar ruilt Kruikenburg Ternat de vertrouwde parketvloer van de zaal in het park van Kruikenburg in voor een splinternieuwe sporthal. Voor de eerste herenploeg heeft die zaal voorlopig nog geen geluk gebracht. De eerste match in hun nieuwe thuisbasis verloren de Ternattenaren met 2-3 tegen de opleidingsploeg van Knack Roeselare. Zaterdagavond kreeg Kruikenburg een nieuwe kans om een eerste thuisoverwinning te vieren, want toen kreeg het Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas over de vloer.

In de eerste twee competitiewedstrijden van Kruikenburg Ternat bleef het spannend,  telkens werd het een vijfsetter. Zo sprokkelde de ploeg voorlopig drie punten en vestigde Ternat zich op een gedeelde zesde plaats. De wedstrijd tegen Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas moest een overwinning worden.

Dat lukte, de eerste overwinning in eigen zaal is een feit. De wedstrijd van Kruikenburg Ternat eindigde met 25-16 op het scorebord. “We hadden een beetje moeite met het creëren van ons thuisvoordeel, maar vandaag is dat dan toch gelukt. De supporters waren super, de ploeg speelde super, heel fijn om deze match te kunnen winnen,” aldus aanvoerder Jente Crabbe.