repair_cafe_beersel.jpg

Laat je kapotte spullen repareren in Repair Café Beersel

zon 14 jun 2015

Vanmiddag opent het Repair Café Beersel de deuren in de Gemeentelijke Feestzaal. Wie zijn kapotte fiets, laptop, strijkijzer, ... een tweede leven wil geven, weet dus waarnaartoe.

De Repair Cafés rijzen de jongste als paddenstoelen uit de grond in onze regio. Steeds meer mensen vallen voor het simpele idee: breng op één gezellige plek enkele vrijwilligers bijeen die kunnen solderen, slijpen, stikken, enzovoort. Zij helpen de bezoekers om hun kapotte spullen te repareren, in plaats van ze weg te gooien. Dat is veel beter voor het milieu en nog gezellig bovendien.

Vanmiddag vindt het eerste Repair Café van Beersel plaats. Tussen 14u en 17u30 kan iedereen met zijn kapotte spullen terecht in de Gemeentelijke Feestzaal. Meer dan 25 vrijwilligers staan er met hun multimeters, soldeerbouten, vingerhoedjes, inbussleutels en slijpstenen klaar om ze samen met jou een tweede leven te geven. Tijdens het wachten kan je een lekker zelfgebakken stukje taart eten, een koffietje of een lokaal biertje drinken, een babbeltje doen met je buur en je kinderen hun eigen speelgoed laten maken.