bos_strombeek.jpg

Laatste bos Strombeek-Bever wordt verkaveld

don 26 feb 2015

In Grimbergen heeft het schepencollege een vergunning verleend voor de verkaveling van een gebied van 50 are aan de Oude Mechelsestraat en het Dorekesveld. Bart Laeremans van de oppositiepartij Vernieuwing stapt naar de gouverneur om dit laatste stukje bos in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever te vrijwaren.

Het bewuste gebied ligt in een woonzone en kan dus perfect verkaveld worden.  Maar volgens Bart Laeremans van Vernieuwing is het bos ecologisch en landschappelijke zeer waardevol.  Voorts maakt het bos deel uit van een groene bufferzone tussen de Strombeekse woonkern en de Ring Rond Brussel. 

Nochtans deelde het gemeentebestuur de mening van Vernieuwing. Laeremans betreurt het dan ook dat het schepencollege niet meer inspanningen heeft geleverd bij de Vlaamse overheidsdiensten om de boskap te verhinderen. (Bekijk de reportage : 'Verdwijnt laatste bos van Strombeek-Bever?')

Vernieuwing heeft daarom een beroep ingesteld tegen de vergunning. Tevens werd een beroep ingesteld tegen het wegtracé voor deze verkaveling dat op de jongste gemeenteraad werd goedgekeurd.